Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@06:15:32 GMT

ببر مازندران

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۳۸۴۰۳

ببر مازندران

نسل ما دهه شصتی ها نسل قصه بود. هرچند که سن و سالمان به دوره حلقه زدن های زمستانی در زیر کرسی گرم و نرم خانه پدربزرگ ها و مادربزگ هایمان قد نمی دهد و تنِ از سرما مورمور شده مان را حرارت بخاری و شوفاژ و شومینه گرم کرد، اما حرمت قصه خواندن و قصه شنیدن از زبان بزرگترها را خوب یاد گرفتیم.

به گزارش ایمنا، نسل ما اما قصه گوی خوبی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچقدر خوب قصه شنیدیم راویان خوبی برای قصه ها نشدیم، که اگر چنین نبود فرزندان امروز سرزمینمان به جای جویدن آدامس ها و شکلات های خارجی و دلواپسی برای سرنوشت مرد عنکبوتی و شِرِک، شوریِ نخودچی و شیرینی کشمش های خانگی را در دهان مزه مزه می کردند و دل به داستان های شاهنامه بزرگ سپرده و در خیالشان پا به پای قهرمانان کلیله و دمنه و مرزبان نامه و مثنوی قد می کشیدند. عطار می خواندند و با حکایت های لطیف سعدی رسم زندگی را می آموختند.

دنیای کودکان ما از قصه های ایرانی خالی است و چه مبهم و اندوهناک است سرنوشت ملتی که کودکانش ذهنی خالی از قصه های بومی شان دارند و هر روز بر ارادت و وابستگی شان به داستان ها و قصه سازی های بی محتوای آن سوی مرزها افزوده می شود.

آنچه سلسله مطالب «داستان نامه» در پی آن است اما قصه گویی است. قصه هایی صرفا ایرانی و جوشیده از ذهن و خیال نویسندگان این مرز و بوم که نام و نشانی در میان اهل قلم دارند.

نخستین قصه از این مجموعه داستان ها را با نام «ببر مازندارن» به قلم «گلی ترقی» که در شماره ۸۱ مجله همشهری داستان به چاپ رسیده است می خوانید.

لازم است بدانید که «گلی ترقی» از نویسندگان شناخته شده و پرافتخار کشورمان است. از او تاکنون چندین رمان خواندنی وارد بازار کتاب شده و کسب جوایز متعدد داخلی و خارجی از افتخارات این بانوی نویسنده است.

حالا ذهنتان را از هیاهوی محیط دور و برتان خالی کنید و به بخشی از قصه کوتاه گلی ترقی چشم بسپارید...

ببر مازندران آقای ایکس (بهتر است اسم واقعی‌اش را فاش نکنیم) فلسفه خوانده بود و دوست داشت کتابی درباره‌ی «بودها و نبودها» بنویسد. نوشتن درباره‌ی بودها را دوست داشت. «بودنی‌ها» یعنی زندگی. یعنی گلدان گلی که روی میز بود، یعنی عشق. یعنی زن ـ زنِ‌زیبا، یعنی آفتاب، یعنی خواب خوش ـ چه کیفی ـ یک چرت سبک بعدازظهر. اما از بحث درباره‌ی نبودها و نیستی دچار اضطراب می‌شد. در بخش نیستی زن زیبا ناپدید می‌شد. خودش هم ناپدید می‌شد. به همین دلیل کتاب را نیمه‌کاره کنار گذاشت اما از کار نیمه‌تمام بدش می‌آمد و مثل دندان‌دردی مزمن، آزارش می‌داد. افسوس می‌خورد چرا به جای فلسفه مدیریت صنعتی یا پزشکی نخوانده. یا هر رشته‌ی دیگری که با واقعیت قاطع و عقلانی سر و کار دارد. فلسفه او را وارد دنیای مجهولات می‌کرد و ایکس از هرچه مجهول بود وحشت داشت اما کنجکاوی علمی‌فلسفی رهایش نمی‌کرد. آیا زندگی بعد از مرگ ادامه دارد؟ آیا فرازمینی‌ها وجود دارند؟ آیا دنیای دیگری در جوار این دنیا هست؟ به دنبال پاسخ به این پرسش‌ها می‌رفت و گیج می‌شد.
با خودش می‌گفت: «مرد، مگه مرض داری؟ ول کن. بچسب به واقعیتِ جلو روت. به فیزیک نیوتن. به دو دو تا چهار تا. بری تو دنیای کوانتم گم‌وگور می‌شی.»
قانع می‌شد. استدلال درستی بود اما ترس مثل سایه تعقیبش می‌کرد. گاهی وقت‌ها از خودش می‌ترسید. نگاه می‌کرد توی آینه و کسی دیگر را می‌دید، غریبه‌ای که شباهت دوری با او داشت. از خودش می‌پرسید: «این منم؟» و عقب‌عقب می‌رفت. نمی‌دانست که از شصت‌سالگی دماغ به بالا دراز می‌شود، موهای سر می‌ریزد و گوشه‌ی لب‌ها آویزان می‌شوند. طبیعی بود که آقای ایکس خودش را نشناسد اما چرا از تاریکی و سکوت سنگین اتاقش هم می‌ترسید؟ به‌خصوص وقتی سرش را می‌گذاشت روی بالش و چشم‌هایش را می‌بست. فکرهای عجیبی می‌کرد. فکر اتفاقی مصیبت‌بار مثل مرگ مادرش در حادثه‌ای خونین یا وقوع زلزله‌ای هولناک. اغلب مرگ خودش را مجسم می‌کرد و شنگ و شیون خواهرهایش را می‌شنید. حالش بد می‌شد و به‌قدری در این اوهام فرو می‌رفت که بی‌اختیار به خودش می‌پیچید و گریه می‌کرد. از بعضی اسم‌ها هم دچار دلهره می‌شد؛ مثل آب‌انبار، مار، جغد، دزد. جغد و آب‌انبار را می‌توانست تحمل کند.../

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۸۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسن یزدانی خودش را برای طلای پاریس آماده می‌کند

عنوان‌دار کشتی آزاد جهان گفت: حسن یزدانی در حال آماده‌سازی خود برای حضور در این رقابت‌هاست و شرایطش نیز روز به روز در حال بهتر شدن است. با شناختی که از او و شرایطش دارم می‌دانم خود را برای کسب مدال طلای رقابت‌های المپیک و نه مسابقات انتخابی، آماده کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مسعود اسماعیل‌پور درباره وضعیت تیم ملی کشتی آزاد در آستانه بازی‌های المپیک اظهار کرد: کشتی آزاد یکی از سهمیه‌های المپیک را هنوز کسب نکرده، اما خوشبختانه تیم ملی کشتی فرنگی تمام سهمیه‌ها را به دست آورده است. به طور حتم تلاش همه متولیان کشتی این بود در همان مرحله نخست سهمیه‌های باقی مانده کسب می‌شد که این اتفاق نیفتاد، اما برای کسب سهمیه وزن ۵۷ کیلوگرم کشتی آزاد در مسابقات آتی که در ترکیه برگزار می‌شود، فرصت وجود دارد. کار در این مسابقات سخت است، چون تمام کشتی‌گیران جا مانده برای حضور در المپیک در آن شرکت می‌کنند.

وی افزود: من خودم در المپیک کشتی گرفتم، مطمئناً هر کشتی‌گیری که وارد المپیک می‌شود اگر صرفاً بخواهد در این مسابقات حضور داشته باشد نتیجه دلخواه را به‌دست نخواهد آورد. کشتی‌گیر به محض تمام شدن مسابقات المپیک باید برای مسابقات المپیک بعدی تمرینات خود را شروع کند. کشتی‌گیرانی در پاریس موفق‌تر هستند که هم هدفشان و هم برنامه ریزی و تمریناتشان طی سال‌های گذشته المپیک ۲۰۲۴ پاریس بوده باشد.

شکست عنوان‌داران کشتی آمریکا از نظر روانی برای ما خوب است

دارنده دو مدال نقره و برنز جهان با بیان اینکه ان‌شاءالله کشتی‌گیران ما در المپیک نتایج خوبی را کسب کنند، گفت: دعا می‌کنم کل ورزش کشور در المپیک موفق شود و امیدوارم کشتی‌گیران نیز روزهای خوبی در پاریس داشته باشند. با اینکه می‌دانم کار بسیار سختی در پیش است، اما ما در المپیک لندن که رسول خادم همراه تیم بود در رشته فرنگی سه طلا و در آزاد نیز یک مدال طلا توسط کمیل قاسمی کسب کردیم و پس از آن نیز بازی‌های المپیک ریو و توکیو را با موفقیت پشت سر گذاشتیم. امیدوارم روز خوب کشتی را در پاریس داشته باشیم و این المپیک نیز شاهد سرافرازی کشتی‌گیران‌مان باشیم.

وی درباره شکست قهرمانان خوب آمریکایی مانند دیوید تیلور، جیدن کاکس و جردن باروز در مسابقات انتخابی این کشور، اظهار کرد: اول اینکه باید مسابقات انتخابی کشتی آمریکا را سرمشق قرار دهیم و دوم شکست بزرگان کشتی این کشور فقط به دلیل بها دادن به پشتوانه‌ها و کشتی‌گیران مستعد است. به طور حتم شکست عنوان‌داران این کشور همچون تیلور به لحاظ روانی برای نمایندگان ما خوب خواهد بود.

شرایط یزدانی روز به روز در حال بهتر شدن است

دارنده سه مدال طلای آسیا با اشاره به رقابت سنتی و دیرینه حسن یزدانی و دیوید تیلور، خاطرنشان کرد: از یک سو دیگر نمی‌توانیم شاهد رقابت مهیج و زیبا میان این دو کشتی‌گیر باشیم، زیرا از جایگزین تیلور که به‌تازگی به تیم ملی آمریکا پیوسته چیزی ندیده‌ایم و امتحانش را پس نداده است. چقدر خوب می‌شد تیلور نیز در این رقابت‌ها مقابل یزدانی سلامت و سرحال قرار می‌گرفت، با این حال چیزی از شایستگی‌های هر دو کشتی‌گیر کم نشده است. حسن یزدانی نیز در حال آماده‌سازی خود برای حضور در این رقابت‌هاست و شرایطش نیز روز به روز در حال بهتر شدن است. با شناختی که از او و شرایطش دارم می‌دانم خود را برای کسب مدال طلای رقابت‌های المپیک و نه مسابقات انتخابی، آماده کرده است.

منبع: میزان

کد خبر 750427

دیگر خبرها

  • ببینید | تمجید ویژه عنایتی از خودش در کنفرانس خبری!
  • مغضوب قطری‌ها در دو ماه، ۱۱ کیلو کم کرد!
  • یادآوری خاطرات با نسخه بدنساز داستان اسباب بازی ها(عکس)
  • ۲۳ سال زندان برای قاتل برادر ستاره سابق پی‌اس‌جی
  • 23 سال زندان برای قاتل برادر ستاره سابق پی‌اس‌جی
  • عیدی: حیف شد 3 امتیاز از دستمان رفت
  • حسن یزدانی خودش را برای طلای پاریس آماده می‌کند
  • ۲۰ فیلم ترسناک که بر اساس داستان واقعی ساخته شدند
  • ژاوی بدل خودش را به بارسلونا می‌آورد!
  • وقتی بی‌بی‌سی نزد کارشناسان خودش هم مقبولیتی ندارد! + فیلم